ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΈνα πρόγραμμα ιστορικής, πολιτιστικής, ανθρωπιστικής γνώσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης διάρκειας 2 εβδομάδων (δυνατότητα διεύρυνσης του προγράμματος εάν υπάρχει ζήτηση)
Μέσα από το πρόγραμμα που είναι στο σύνολό του βιωματικού χαρακτήρα και τις εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές, εικαστικές και δημιουργικές δραστηριότητές του τα παιδιά διασκεδάζουν ποιοτικά, ανακαλύπτουν  τον εαυτό τους ,τον κόσμο και δημιουργούν!
θα κινηθούμε “παίζοντας”, πάνω σε βασικούς άξονες που διαμορφώνουν την πολιτιστική και συναισθηματική διαμόρφωση των παιδιών .
Με εκπαιδευτικό μας εργαλείο το Θεατρικό Παιχνίδι και τα εργαστήρια Εικαστικών, Χορού και  Μουσικής τα παιδιά βιώνουν μια αξέχαστη εμπειρία, που θα τους ανοίξει νέους
δρόμους ανακαλύπτοντας της βαθύτερες επιθυμίες τους.
Στο τέλος κάθε εβδομάδας, γίνεται συμβούλιο της ομάδας μας και των παιδιών, όπου συζητιούνται οι ιδέες, οι εμπειρίες και οι προτάσεις των παιδιών για όσα έμαθαν και βιώσανε, κομμάτι των οποίων θα υλοποιείται ως δράση στα πλαίσια του προγράμματος.


ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Η δομή του προγράμματος είναι μελετημένη έτσι, ώστε να δίνει στα παιδιά ποικίλες γνώσεις μέσα από βιωματικά παιχνίδια,  να καλλιεργεί την καλλιτεχνική τους παιδεία και να ξεδιπλώνει τα ταλέντα τους.
Με βασικό εργαλείο το παιχνίδι και την ομαδική συνεργασία, σκοπός μας είναι το παιδί να επιστρέφει καθημερινά στο σπίτι του γεμάτο χαρά, νέες γνώσεις και εμπειρίες.
Το παιχνίδι γίνεται ο δρόμος, που οδηγεί το παιδί:
*      Να ανακαλύψει τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του.
*      Να ανακαλύψει και να εκφράσει τις δημιουργικές του ικανότητες.
*      Να ανακαλύψει τις δυνατότητες που έχει το σώμα του και να εκτονωθεί μέσα από την κίνηση και το λόγο.
*      Να μάθει να λειτουργεί στα πλαίσια της ομάδας μέσα από τους κανόνες και τους όρους του παιχνιδιού.
*      Να αναπτύξει αισθήματα πρωτοβουλίας και ευθύνης
*      Να εκφράσει ενδόμυχες καταστάσεις και προβλήματα που το απασχολούν.
Για το παιδί το παιχνίδι είναι ένα «δημιουργικό συμβάν» που του προσφέρει άμεση ικανοποίηση.

Τα εργαστήρια

Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού
Με αυτοσχεδιασμούς, αισθητικοκινητικές δράσεις, μιμήσεις, φωνητικά παιχνίδια, μεταμφιέσεις, τα παιδιά ανακαλύπτουν το μαγικό κόσμο του θεάτρου. Δημιουργούν το δικό τους έργο. Γίνονται συν-δημιουργοί, φτιάχνοντας δικές τους ιστορίες, παραμύθια, κουστούμια, σκηνικά. Στόχος μας εδώ δεν είναι να εκπαιδεύσουμε μικρούς ηθοποιούς, αλλά να τους δώσουμε το «χώρο» για να εκφραστούν με αφορμή την θεατρική πράξη, ενώ ταυτόχρονα να έρθουν σε επαφή με την δομή της θεατρικής διαδικασίας.
Εικαστικά
Με πολλαπλά υλικά και τεχνικές, πειραματίζονται και δημιουργούν τα δικά τους έργα. Η ζωγραφική, ο πηλός, οι κατασκευές από ζύμη, τα κολλάζ, οι στάμπες θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά, να δημιουργήσουν μέσα από τα χέρια τους και να ξεδιπλώσουν το δικό τους ξεχωριστό χάρισμα. Στόχος του εργαστηρίου είναι να εκφραστούν δημιουργικά και να καλλιεργήσουν την αισθητική τους.
Γυμναστικής και Χορού
Χορεύοντας, τα παιδιά θα γυμναστούν σύμφωνα με τις ανάγκες του αναπτυξιακού σταδίου που βρίσκονται, χτίζοντας ένα υγιές σώμα μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς.
Μουσικής
Με ακούσματα παραδοσιακά και σύγχρονα, τα παιδιά δημιουργούν και τραγουδούν δικές τους συνθέσεις. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου